Contact

Contact

WIE ZIJN WIJ?

Olga - eigenares & conceptontwerper

Na mijn studie theatervormgeving aan de kunstacademie in Utrecht heb ik 15 jaar als cultuurmakelaar in verschillende aandachtswijken van Arnhem gewerkt. De thema’s ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen stonden hierbinnen voorop.

Ook op de Hoogewaard zet ik me hiervoor in. Door een laagdrempelige sfeer neer te zetten creëren we een ontspannen en inspirerende plek om te zijn. Een plek waar de tijd even niet lijkt te bestaan. Een plek waar we het leven vieren, samen of met jezelf!

Lucas - alleskunner & ideeëndromer

Als buitenmens met een verleden in catering en onderwijs, is de Hoogewaard voor mij een ideale plek om te re-creëren. De ene keer in mijn vrije tijd, de andere keer als aanbieder van zeer kleinschalige zorg. Met liefde en aandacht dingen weer glans teruggeven.

Met mijn brede blik hoop ik het voor meer mensen mogelijk te maken om weer buiten te gaan spelen. Als je doet waar je van geniet, stroomt de inspiratie vanzelf. Onderzoeken waar je van geniet is een rijkdom die ik iedereen gun. De Hoogewaard is hiervoor de ideale plek.

Melanie - programmamaker & inspirator

In 2021 streek ik met mijn yurt en mijn hond Jimmie neer op de Hoogewaard. Hoewel ik nooit zonder de diversiteit en creativiteit van de stad zou kunnen, word ik toch ook heel graag wakker tussen het groen in plaats van tussen het beton.

Voor de Hoogewaard nodig ik ambachtslieden, verhalenvertellers, muzikanten, beeldenmakers en theaterdieren uit om voorstellingen te maken, workshops te geven en optredens te verzorgen. Want waarom zou je binnen gaan zitten als je ook buiten kunt spelen?

Aart - gangmaker & drijvende kracht

Ik ben Aart en ik ben achttien jaar. Ik ben jarig op vijf november. Ik ben twee dagen per week op de Hoogewaard en help Lucas met allerlei klussen. 

Ik geniet ervan om de hele dag buiten te zijn en grapjes te maken met Lucas.

HOE HET BEGON

Als ondernemersdochter zat het avontuur al vanaf het prille begin in mijn bloed. Zo gauw ik kon lopen liep ik weg. Ik wandelde vol goede moed naar het bejaardentehuis op de hoek in het dorpje Lottum aan de Maas, waar ik geboren ben. Ik kroop bij de oude van dagen op schoot en werd beloond met pepermuntjes en rollen drop. Of die keer wanneer mijn moeder me als dreumes weer eens kwijt was, liep ik triomfantelijk al spelend met de peuterkinderen mee de klas in.

Grenzen opzoeken en van de gebaande paden af, het onbekende tegemoet! Niks is mooier dan dat. Zo zat ik als projectleider van de opening van Rozet Arnhem om tafel met de delegatie van prinses Beatrix. Of mocht ik samenwerken met Lidewij Edelkoort tijdens het fashion event MoBa in Arnhem waar ik de educatie en participatie pijler droeg. Maar het mooiste was nog wel om mijn eigen tijdelijke huiskamertheater op te richten voor en door de volksbuurt Klarendal.

Na jarenlang gewerkt te hebben als cultuurmakelaar in achterstandswijken, waar ik kunst in zette als middel om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken, werd het tijd voor een volgende stap.

Sinds augustus 2019 is het zover. Ik mag mij de gelukkige eigenares van de Hoogewaard noemen. Na 6 jaar zoeken naar een plek met mogelijkheden kwam de Hoogewaard op mijn pad. Gewoon via Funda popte hij op. Na de foto’s te hebben gezien en de eerste alinea te hebben gelezen voelde ik aan ieder haarvaatje in mijn lijf dat dit de plek was die het moest worden. Vanaf dat moment stond ik aan en heb ik alle knoppen ingedrukt die je in kan drukken om zoiets voor elkaar te krijgen. En niet geheel zonder resultaat.

Deze ruwe parel in de klei, die vooral niet al te gepolijst hoeft te worden, willen we weer laten shinen. Met de Hoogewaard zetten we een lustoord neer met een bio-divers ecosysteem waar zowel jong als oud van diverse pluimage met elkaar kan (re)creëren, lachen, leren, spelen en genieten, ongeacht de sociale, culturele en etnische achtergrond en met aandacht voor de dieren en de oorspronkelijke natuur.

Voel je welkom op weg naar het avontuur!

VACATURES

Hoezo geld betalen voor de sportschool?! Op de Hoogewaard word je betaald voor een goede workout. Wipe in and wipe out. Gedurende het hele jaar kun je bij ons terecht als schoonmaaktijger, grauwww…

Ons kleinschalige re-creatieoord in Winssen bij Nijmegen, is jong en dynamisch. Binnen ons team zijn wij op zoek naar parttime medewerkers schoonmaak. De werkdagen zijn in overleg en aan te passen aan je situatie.

 
Delen is fijn 🙂

Administratie medewerker

Binnen ons team zijn wij opzoek naar een parttime administratief medewerker en host. Een combinatie van een administratieve beeldscherm goeroe met een extravert en sociaal karakter.

Als administratief medewerker ben je bij ons een echte spin in het web! Je werkt zowel aan de voor- als achterkant. Aan de voorkant ontvang je als gastheer of vrouw onze gasten. Aan de achterkant hou je de reserveringen en administratieve werkzaamheden bij. Lijkt deze combinatie van sociaal actief en administratief iets voor jou? Lees dan verder 🙂

 
Delen is fijn!
 

WWOOF en Workaway zijn twee populaire platforms voor het vinden van vrijwilligers hosts over de hele wereld, veelal tijdens het reizen.

WWOOF staat voor Worldwide Opportunities on Organic Farms. Zowel Wwoof als Workaway zijn wereldwijde bewegingen om bezoekers in contact te brengen met vaak bewuste en duurzame ondernemers. Ze bevorderen een culturele en educatieve uitwisseling en bouwen een mondiale gemeenschap op die zich bewust is van ecologische  en duurzame praktijken.

Als WWOOFer of Workawayer neem je deel aan het dagelijkse leven van de Hoogewaard, je helpt mee op ons re-creatieoord, je leert over sociaal maatschappelijk ondernemen, je leert je creativiteit in te zetten, je ervaart nieuwe culturen en ontmoet nieuwe mensen en ontvangt tijdens je verblijf gratis kost en inwoning. 

Schuurvondsten tijdens opruimwerkzaamheden

Op korte termijn zoeken we mensen die zin hebben om restauratiewerkzaamheden uit te voeren (gootreparatie, dierenhekken, etc.). Ook kunnen we hulp gebruiken bij kleinschalig groen onderhoud. 

Delen is top!

De Hoogewaard is een erkend leerbedrijf en leid studenten op, op het gebied van de duurzame leefomgeving. We leren studenten onder andere wat duurzaamheid is, hoe ze duurzaamheid kunnen koppelen aan de verdiepende richting vrije tijd en op welke manier ze duurzaamheid in een gebied kunnen laten leven door middel van het aangaan van het gesprek.

Je leert om vanuit maatschappelijke betrokkenheid initiatief te nemen voor een evenement, een voorstel uit te werken en het vervolgens te organiseren. Als stagiaire maak je een keuze binnen de onderneming waar je je op wilt richten. Je kunt je richten op duurzaamheid en biodiversiteit, het organiseren van een sociaal maatschappelijk betrokken project of evenement en/of een ruimtelijk ontwerp.

Je werkt o.a. aan de volgende processen:
–  je onderzoekt wat er leeft en speelt in de omgeving en waar de behoeftes liggen
–  je brengt vraagstukken in kaart
– je bedenkt een concept, ontwerpt en maakt een plan van aanpak


– je organiseert en voert projecten en activiteiten uit en/of realiseert een ontwerp
– je geeft leiding aan projecten en activiteiten en voert beheerstaken uit

GOOGLE REVIEWS

Re-creatieoord De Hoogewaard
4.5
Gebaseerd op 44 beoordelingen
powered by Google
Merien KunstMerien Kunst
10:29 14 Aug 21
Mooie kleine camping met goeie voorzieningen en superrelaxte sfeer.
Bert van HaaftenBert van Haaften
18:02 28 Jul 21
Leuke mini camping met oog voor natuur!
marlies treepmarlies treep
21:53 06 Jul 21
Wij hebben een top weekend gehad! Heerlijk met familie op ons eigen kampeerveldje in de prachtige boomgaard gestaan en een paar huisjes erbij kunnen huren. Fijne, rustige, basic plek en toch van veel gemakken voorzien en met tal van recreatie mogelijkheden in de buurt.Wij komen volgend jaar waarschijnlijk weer!
Als je houdt van een vriendelijke gemoedelijke sfeer-, als je houdt van feestelijke boeketten en bloeiende planten overal-, als je houdt van blij rondscharrelende peuters en kleuters-, van rustige avonden-, van wandelen naar de rivier-, van de verwelkoming óók van honden (met verantwoordelijke eigenaren)-, als je je kunt redden met eenvoudig-,wel heel schoon sanitair….,dan is deze camping iets voor jou!Een familiereunie met 29 personen,van 1 tot 80 jaar, is supergeslaagd verlopen. Dank je wèl,Olga en team!!
Wat begon met één nachtje, werd 1,5 maand! Wat ons betreft een pareltje in de regio. Wat een vrijheid en rust.Olga, de eigenaresse, is een super fijne gastvrouw. Ze is vriendelijk, altijd aanspreekbaar voor wat dan ook, maar dringt zich nooit op. Dat hebben wij als heel prettig ervaren. Vrijwel alle gasten die wij hebben zien komen vinden er op een natuurlijke manier hun eigen weg.Wij waren er met ons gezin (twee jongens van 3 en 6 jaar). De jongste wilde wel "voor altijd op de camping blijven wonen". Op avontuur in de boomgaard, trampoline springen, de geitjes voeren, de pony's poetsen, spelen met Yeppe (ook onze kleine grote vriend geworden in al die weken), marshmellows roosteren, struinen over het terrein, op visite bij Eefje, kersen plukken.. wat wil een kind nog meer?Olga heeft mooie plannen met de camping. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt en komen zeker een keer terug!
js_loader

LEUK JE TE ONTMOETEN!

NAAM
ADRES
POSTCODE
EMAIL ADRES
TELEFOON & WHATSAPP HOST
TELEFOON & WHATSAPP EIGENARES
BEREIKBAARHEID

BEST BEREIKBAAR VIA

KVK NUMMER
BTW NUMMER

Re-Creatieoord De Hoogewaard
Hoogewaard 4
6645 AA Winssen
info@dehoogewaard.nl
0031-(0)6-383 419 81
0031-(0)6-396 366 42
Dagelijks van 08.00 – 19.00u 

Whats app

09154231
NL001839374B18

Bij aankomst in Winssen:

Wanneer je in Winssen vanaf de Van Heemstraweg de weg “Hoogewaard” op rijdt, rij je voorbij de B&B Maas en Waal naar rechts, het doodlopende straatje in. Vervolgens rij je voorbij de geitenwei en voorbij de loods, waar je aan je rechterhand kunt parkeren.

Let goed op dat je niet parkeert rondom de loods. Daar worden de buren niet zo blij van.