Vieren

Vieren

VIEREN

Het binnenhalen van de perenoogst, het yogadiploma van een van de recreanten, het spotten van een hertenfamilie in de vroege ochtend, of gewoon een ordinaire verjaardag. Op de Hoogewaard vinden we altijd wel een reden om iets vieren. Dat doen we het liefst met veel en lekker eten van eigen grond. De tafel maken we zo lang mogelijk, maar die schuiven we op een gegeven moment wel aan kant, want ook de dansvloer wordt hier regelmatig geopend.

Lees rustig verder als je de mogelijkheden wilt verkennen!

FEESTJE

Of het nou een verjaardagsfeestje is, een familiereünie of het weerzien van je vrienden, op de Hoogewaard is het mogelijk om de kampeerboomgaard af te huren voor een bescheiden feestje.

Je kunt gebruik maken van de groepsruimte die van alle basic faciliteiten voorzien is. Potten, pannen, borden, bestek, een gasfornuis, vaatwasser en grote koelkast. We halen alles uit de kast om je feestje compleet te maken.

Ook kun je gebruik maken van een grote vuurschaal of overdekte bbq plaats. En een lange rij tafels door de boomgaard behoord tot de mogelijkheden.

Wil je serieus indruk maken?, dan hebben we verschillende hottubs in de aanbieding. Van aangenaam intiem, tot massive impressive!

Giertub voor 20 personen
Deze omgebouwde giertank staat serieus stoer te pronken op je feestje.
Overdekte bbq plaats
Deze overdekte bbq plaats is ideaal voor als het regent.
Vuurschaal XXL
Deze vuurschaal van 1,5m doorsnee geeft warmte of voorziet je gasten van een serieus bbq maal.
Mobiele sauna
Deze mobiele sauna, de Zen caravan is compact en sfeervol.
Groepsruimte
Onze authentieke groepsruimte doet dienst aan zo'n 30 personen zittend.
Rondrit met paard en wagen
Deze stoere trekpaarden brengen je overal waar je heen wilt.
Vorige slide
Volgende slide

TROUWERIJ

De Hoogewaard staat bekend om zijn warme en intieme uitstraling. Niet te aangeharkt en te gepolijst, maar lekker rauw met de voeten in de klei. Hou je van een eerlijke, authentieke omgeving? Dan is de Hoogewaard misschien wel wat voor jou trouwfeestje.

 

FRUITOOGST

De Hoogewaard herbergt een historische fruitboomgaard die kenmerkend is voor de regio. Zo zijn er hoogstam Gieser Wildeman stoofperen, Haneman en Sonnaville appels. De halfstammen dragen Conference peren, morellen en verschillende soorten pruimen.

Elke nazomer plukken we het fruit in overvloed. Afgelopen jaar zijn er in samenwerking met o.a. sterrenrestaurants als de Kromme Watergang, Beluga en In den Rustwat fenomenaal lekkere creatieve creaties van gemaakt. Denk aan morellen op sap, peren- en pruimensorbet-ijs en chutneys. Hoog op ons verlanglijstje staat een ijscokar waarmee we sorbetijs van fruit uit eigen boomgaard willen serveren.

Ben picking
Peren oogst
Genoeg Conference peren voor 100L puur perensap.
Pruimen pluk
Verschillende soorten en maten, goed voor heerlijke chutneys
Morellen pluk
Deze fris zuren kers doet het perfect in port en brandenwijn.
Vorige slide
Volgende slide

DIK DANS FEESTJE

Joep van de Platenbus is een fenomeen in de regio. Met zijn stoere brandweerbus weet hij een sfeertje neer te zetten van jewelste. De plaatsjes die hij draait brengen de rust van “the good old time” terug.  Muziek uit de jaren ‘30-’80, van Jazz, chansons tot tango.

‘DJ Old Way’ weet dat swing en relaxt samengaan. 🙂

Op 22 april zorgen we dat het vuurtje lekker opgestookt wordt zodat de benen optimaal in de swung kunnen geraken.

Eigen drank en eten is gewenst.
Aanvang 20.00 u tot …
Entree: 6,-
Blijven kamperen is natuurlijk mogelijk.
Wel graag even reserveren via Whatsapp.

50 JARIG BESTAAN

September 2021 organiseerde de Hoogewaard een Hutsturm vanwege haar 50 jarig bestaan en het hele dorp was uitgenodigd! Tijdens Hutsturm – Maas en Waals dialect voor ‘onverwacht veel bezoek’, werd iedereen uitgedaagd om zelf wat lekkers mee te nemen voor een gezamenlijke tafelpicknick. En dat hebben we geweten. De wilde haren kwamen los in de keuken, en de meest lekkere gerechten en amuses vonden hun weg naar het gezamenlijk buffet.

De Hortus van de overkant, zorgde samen met de Hoogewaard voor een aantal bijzondere hapjes en snacks met ingrediënten van eigen bodem.

Waar werden we nog meer blij van?:
★ fanfare uit het dorp,
★ rete strakke sing and song writers,
★ ijs van fruit uit eigen boomgaard,
★ subtiele theater acts,
★ ongegeneerd gluren in de yurts,
★ huttenbouwen van karton,
★ stoelendans
Vorige slide
Volgende slide