Stedentrip Nijmegen

Stedentrip Nijmegen

“De cultuurhistorische stad Nijmegen ligt op 15 minuten afstand. Bezoek het museum van natuur en cultuurhistorie De Bastei voor alle ins en outs.”

In het Rijk van Nijmegen ervaar je de rijkdom van een levendige historie, omgeven door glooiende natuur. Zo geeft een wandeling langs de wijngaarden en over de heuvels bij Groesbeek je instant ontspanning. Richting het westen proef je hoe vruchtbaar de Betuwe is en droom je weg in het romantische Land van Maas en Waal.

Volg de Romeinen in Nijmegen en struin daarna langs de hippe boetiekjes in de winkelstraten van de oudste stad van Nederland. Vanaf de Waalkade loop je – via wandelbrug de Ooypoort – zo de natuur in en strandjes op. Of steek met één van de drie stadsbruggen de Waal over naar het indrukwekkende Rivierpark.

DE BASTEI
De Bastei is een centrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waalkade in de Nederlandse stad Nijmegen.

In De Bastei zijn exposities over het ontstaan van het landschap en over de flora en fauna van het rivierengebied bij de Waal te zien. Voor het onderwijs zijn er educatieve programma’s, zoals excursies naar natuurgebied de Gelderse Poort en lessen over natuur en milieu. De Bastei heeft een uitgebreide collectie gesteenten, mineralen en fossielen, opgezette vogels en zoogdieren, insecten en een herbarium.