Banner6
Home Accommodatie Arrangementen Omgeving   Prijslijst & contact
 

Omgeving

“De Hoogewaard" heeft een eigen grondgebied van circa 2,7 ha, deels met forsythiapercelen, diverse soorten onbespoten fruitbomen - waar u na overleg van mag plukken - en enkele dierenweitjes met pony's en kleinvee.
Met het plattegrondje erbij kunt u een wandelingetje maken (kinderen: onder begeleiding) over de diverse zand- en graspaadjes. Vanaf “De Hoogewaard" gaat u via een steil pad de Waaldijk op en ziet u rechts in de verte de Waalbrug (A50) van waaraf u een prachtig vergezicht heeft.
Het uiterwaardengebied van Winssen t/m Weurt is beschermd natuurgebied. Het is prachtig om er te wandelen en er zijn leuke zandstrandjes tussen de kribben om te picknicken en schepen te bekijken. 's Winters loopt dit gebied geregeld onder water.
Wist u dat de Waal de drukst bevaren rivier van Europa is?


www.hetdijkmagazijn.nl/recreatie 

Onder de brug ligt de ingang naar het natuurgebied de "Ewijkse Plaat": een schiereiland uitlopend in de Beuningse uiterwaarden waar de natuurlijke uiterwaardbegroeiing beïnvloed wordt door de aldaar grazende Koniks-paarden en Galloways oftewel Brandrode runderen.
Binnendijks vindt u veel bosjes en waterplassen met een bijzondere flora en fauna. Hier kunt u een (bos)wandelingetje maken door bijvoorbeeld het "Roodslag" of het landgoed van "Slot Doddendael". De hoofdburcht van "Slot Doddendael" stamt uit de 14e eeuw en is omringd door een slotgracht met dodden (riet).

Linksaf de dijk op gaat u richting Winssen/Deest. Tussen Deest en Afferden zijn de Afferdense uiterwaarden. Een gebied, dat wordt teruggeven aan de rivier. Hier grazen o.a. Hafling paarden en Brandrode runderen.
De dijkroutes langs de Waal zijn ideaal voor fietsers, wandelaars en skeelers en veelal autovrij. Zomers kunt u bij Druten en Ewijk/Beuningen met een fietspontje naar de overkant van de Waal.

De Maasdijken, aan de zuidkant van het Land van Maas en Waal, zijn wel voor autoverkeer toegankelijk.
Bij Bergharen (± 5 km.) ligt een uniek gebied met beboste heuvels en prachtige zandverstuivingen: ideaal om te wandelen, te spelen en te picknicken.

Grotere bossen vindt u in Hernen bij het kasteel (± 8 km) en in Leur (±  10 km.). Het kasteel van Hernen heeft bekendheid gekregen door de tv-serie "Floris".
Aan de andere kant van Nijmegen bij Berg en Dal en bij Groesbeek (± 15 km) ligt een uniek natuurgebied: de "Ooijpolder" (± 15 km).


Eveneens bij Nijmegen, tegen de wijk Brakkenstein aan vindt u een nog een groot natuurgebied:
Heumensoord.
Heumensoord ligt op het grondgebied van de gemeente Heumen, is eigendom van de gemeente Nijmegen en waterbedrijf Vitens en wordt per april 2013 beheerd door Natuurmonumenten. Het 500 hectare grote natuurgebied maakt deel uit van een groot bosgebied, gelegen op de stuwwallen tussen Nijmegen en Mook. Liefhebbers van vogels komen hier aan hun trekken: je kunt hier onder meer de geelgors, nachtzwaluw en/of ransuil tegenkomen.
Ook is Heumensoord rijk aan paddenstoelen, er staan hier wel 50 soorten.